Fuerteventura az idei sláger úticél

Alfa Fly Travel | 2023.11.14. | Hírek

Kanári-szigetek második legnagyobb szigete...

Fuerteventura spanyol sziget az Atlanti-óceánban, a Kanári-szigetek második legnagyobb tagja 1660 km²-ével.
Azért kapta az 
Öreg sziget becenevet, mert valaha volt hegységei mára erősen lekoptak.
A nevet indokolja az is, hogy a szigetcsoport tagjai közül először ezt tudták meghódítani a spanyolok.

A sziget fő vonzereje strandjainak szépsége és választéka. A leghíresebb strandok:

 

A fehér homokos strandok vize kellemesen hűvös; a családi strandoktól a nudista partszakaszokig és a magányos öblökig mindenféle lehetőség megtalálható.

 

Fuerteventura éghajlata:

Télen a napimádók kedvenc célpontja a Kanári-szigetek, tekintettel arra, hogy a maximum hőmérséklet ilyenkor eléri a 21 Celsius fokot is, és napi 6 órát melegíti a tengerparti homokot a Nap. A téli hónapokban átlag 21 nap csapadékmentes.

A tavasz csak kissé melegebb, mint a tél a szigeteken, köszönhetően az óceáni éghajlatnak. A maximum hőmérséklet napi átlaga 24 Celsius fokra emelkedik Május hónapban. Szárazabb a tavaszi szezon, mint a téli, hiszen havonta 26-29 napig nem hull csapadék a felhőkből, a napsütéses órák száma pedig 7-9 óra naponta.

A nyári hónapokban a Kanári-szigetek forró, száraz és napfényes. A nappali átlaghőmérséklet 29 Celsius fok, havonta 30 nap csapadékmentes, a napsütéses órák száma pedig 11 óra minden egyes nap. Nem csoda, hogy miért oly népszerűek ezek az atlanti-óceáni szigetek Afrika partjainál az európaiak körében.

Az ősz némi enyhülést hoz a nyári hőség után, a maga 24 Celsius fokos átlaghőmérsékletével. November már egy kicsit esősebb, habár még így is 24 nap csapadékmentes, a napütéses órák száma pedig lecsökken 6 órára naponta.

Vissza a hírekhez