Mallorca fakultatív programok

Szigettúra

Képzeljen el egy gyönyörű olajfaligetet, egy kanyarokkal tűzdelt látványos hegyi utat, egy hajókázást a türkizkék tengeren, egy finom narancslevet, egy kirándulást egy fa villamoson és egy utazást a nosztalgia vonattal 13 sziklába vájt alagúton keresztül. Mindezt egy nap alatt átélheti. Egy Mallorca körüli körút rengeteg élményt és gyönyörű látnivalókat kínál. A klasszikus szigettúra egész napos kirándulás, a legátfogóbb és legnépszerűbb mallorcai túra. Egy izgalmas utazás, melynek során felfedezheti a sziget látványosságait.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 8 ÓRA
● A hajótúra indulása időjárás függvénye. Rossz idő esetén közvetlenül Puerto del Sóller az úti cél.
● Javasoljuk, hogy viseljen kényelmes ruhát és cipőt, valamint fürdőruhát hozzon magával.
Déli zónából: 95 EUR/fő, Gyermekeknek (2-12) 47,5 EUR/fő
Északi és Keleti zónából: 99 EUR/fő, Gyermekeknek (2-12) 49,5 EUR/fő
Alcudia Formentor kirándulás
Egész napos kirándulás és egyben strandoló program, melyen a sziget északkeleti részére kalauzoljuk el vendégeinket. Alcudiában a hagyományos piacon megkóstolhatja a tipikus mallorcai finomságokat, majd a Colomer kilátónál szemet gyönyörködtető látványban lehet része. Alcúdiában, a középkori városfallal védett óvárosban a keddi piaci vásári forgatagban alkudozhat, miközben megízlelheti a helyi étel, gyümölcs vagy sütemény különlegességeket is. Ezután utunkat Puerto Pollensaba folytatjuk, ahol a kikötőben kétszintes hajóra szállunk és a körülbelül 25-30 perces hajóút végén Mallorca egyik legszebb strandján, a “milliomosok strandján” megmártózhat a türkiz kék színű csillogó vízben. Ezután utolsó megállóhelyünk a 232 m magasan fekvő Colomer kilátó (Galamb szikla kilátó), amely a sziget egyik legelbűvölőbb látványát tárja elénk.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 8 ÓRA
● Javasoljuk a fürdőruha viselését – szabadidő a strandon, kb. 90 perc.
Déli és Északi zónából: 59 EUR/fő, Gyermekeknek (2-12) 29,5 EUR/fő
Keleti zónából: 64 EUR/fő, Gyermekeknek (2-12) 32 EUR/fő

Valldemosa & Sa Foradada kirándulás

Félnapos kirándulás, mely során ellátogatunk a Palmától 17km-re található, 436 m magasan fekvő, mandulafákkal és olajfákkal körbe ölelt romantikus kis településre, Valldemossaba, ami a Tramontana hegység igazi gyöngyszeme. Itt egy kellemes séta közben megismerkedhet Valldemossa nevezetességeivel, a Karthauzi kolostorral (belépőt az ár nem tartalmazza), Sancho király palotájával, Mallorca első szentjének Catalina Tomàs szülőházával. Nem utolsó sorban megkóstolhatja a tipikus helyi péksüteményeket, miközben hangulatos, virágokkal teli szűk kis utcákon barangolhat. Utunkat tovább folytatjuk a híres Habsburg főherceg Ludwig Salvator birtokánál található lyukas szikla a Sa Foradada kilátóhoz, ami a XIX. Században Sissi, Erzsébet magyar királynő kedvelt kirándulóhelye is volt. Innen rövid szabadidő után indulunk vissza a hotelekbe.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 4 ÓRA
Déli zónából: 40 EUR/fő, Gyermekeknek (2-1220 EUR/fő

Cuevas Drach - Sárkánybarlang kirándulás

A félnapos kirándulás első megállója a Perpiel gyöngybolt és múzeum Montuiriban, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket (Majórica) amelyeket meg is vásárolhatunk a helyszínen. Utunk innen Manacor városán keresztül, Porto Cristoba vezet, ahol egy gyönyörű földalatti világ vár bennünket, a híres Sárkánybarlang. A több millió éves barlangot 1896-ban tárták fel. A látogatás kb egy óra időtartamú, 1200 méter a táv 25 méteres szintkülönbséggel. A barlangban elképesztő gazdagságú cseppkő formátumokat láthatunk. A hatalmas teremben található földalatti tavon, melyet Velencei tengernek neveztek el, egy hangulatos komolyzenei koncertet hallgathatunk meg, a muzsikusok kivilágított csónakokban zenélnek. A látogatás után visszatérés a szállodákba. Különlegesség, hogy a sziget legsikeresebb sportolója, a manacori születésű Rafael Nadal a barlangtól csak néhány száz méterre lakik.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 4 ÓRA
● Az átlaghőmérséklet a barlangokban 18º és 21º fok között ingadozik.
Déli zónából: 59 EUR/fő, Gyermekeknek (2-1229,5 EUR/fő
Északi zónából: 64 EUR/fő, 
Gyermekeknek (2-1232 EUR/fő

Palma Aquarium

A kirándulást Palma de Mallorca panorámájával kezdjük, amit egy dombról tekintünk meg ahol a gótikus stílusú Bellver-kastély található. Ezután kirándulást teszünk a Cascóba tartó busszal a régi Palma de Mallorcaba, itt egy rövid vezetett sétát teszünk, ahol lehetőség van meglátogatni a gyöngymúzeumot. Ezután délig szabadidő, majd Playa de Palma-ba buszozás, ahol a híres Palma Aquarium található. Mallorca egyik leglátogatottabb helye, itt nem csak a Földközi-tenger állat- és növényvilágával találkozhat, hanem trópusi is korallzátonyokkal és még sok mással. A Palma Aquarium az új bálnakiállításáról is híres, felár ellenében 3D mozit is kínál. Itt található Európa egyik legnagyobb akváriuma is tele cápával, az akvárium 8,5 méter mély.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 8 ÓRA
Keleti és Északi zónából: 70 EUR/fő, Gyermekeknek (2-1240 EUR/fő

Palma Freestlye

A kirándulást Palma de Mallorca panorámájával kezdjük, amit egy dombról tekintünk meg ahol a gótikus stílusú Bellver-kastély található. Ezután kirándulást teszünk a Cascóba tartó busszal a régi Palma de Mallorcaba, itt egy rövid vezetett sétát teszünk, ahol lehetőség van meglátogatni a gyöngymúzeumot. Ezután  szabadidő egybekötve vásárlással.
● Hozzávetőleges IDŐTARTAM 8 ÓRA
Keleti és Északi zónából: 40 EUR/fő, Gyermekeknek (2-1220 EUR/fő